“Maina Vibes” e музикалната пулсация на тепетата. Тук ще ти разкажем за изпълнители, сцени и събития от музикалния ъндърграунд на града.

Една майна от Кивенлахти

Днес в ”Майна Vibes” ще полафим с едно красиво момиче, което от няколко години озарява Финландия по-силно от Северно сияние. Гласът и талантът й обаче продължават да сгряват сърцата на пловдивчани, защото тя си остава майна, брат. Лидия Ганева изгря още като хлапе в Детската “Евровизия“, а наскоро събра ушите и очите на зрителите на ”Гласът на България“ Прелестна е! Чек ит!

Здравей, Лидия! Къде те намираме?

Привет! Намирам се в Кивенлахти. Моето място във Финландия. :))

Как се чувства една гореща майна в това красиво “замръзнало кралство“?

Студ във Финландия и горещи температури в България правят живота ми по-балансиран. Лятото, което винаги прекарвам в България, ме прави благодарна за това, че ще отпочина от топлината, когато се прибера във Финландия, както и обратното. :))

Кога очаквате пролетта там? И колко под нулата ще са максималните температури?

Пролетта във Финландия идва около май месец. Понякога лятото не идва. Доста често е 1-2 дни. 🙂

Пееш ли там? Запознати ли са финландците каква вокална фурия си имат в твое лице?

Още през първата година на престоя ми във Финландия се записах на уроци по пеене. Много бързо ми залипсва българската музикална среда, която все още не съм намерила във Финландия. Моите познати тук са малко по-студени. Колкото повече се движа музикално, толкова по-малко си говорим. Обичам си го все пак.

Що е айляк във Финландия и как точно се бичи той там?

Не е много айляк във Финландия, но определено е много чисто тук. Въздухът и невероятната природа… Именно те ме държат жива вече 4 години, ха-ха.

Липсва ли ти Майна Town? Какво най-вече?

Пловдив ми липсва изключително много, но се прибирам често. Със сигурност пропускам доста от случващите се неща там, но това е може би за добро. Така си го знам като стария ми любим Пловдив – там си е, чака ме и като се прибера, се обичаме.

В кой квартал си израснала? Там ли са най-гласовитите?

Израснала съм в подножието на Стария град. Най-хубаво е там! Аз пея на съседите постоянно, но за щастие те нямат проблем с това.

Разкажи ни що за хлапе беше ти!

Аз съм все още хлапе. В момента съм на 16 и смея да кажа, че от 10-годишна възраст май нищо не се е променило, ха-ха-ха. Опитвам се да бъда организирана, да давам свобода на ума си и да не мy позволявам да ме натоварва толкова. Трудно ни е на нас, тийнейджърите.

Каква музика свързваш с детството си?

Българска народна музика и естрада определено. Израснала съм в музикално семейство и през свободното си време съм ходила на работа с майка ми и баща ми, както и на конкурси по пеене.

Ще ни издадеш ли дали скоро ще издаваш нещо, или ще го издадеш, без да ни издаваш? Ха сега!

В момента заснемаме видеоклип за предстоящата ми песен с едни страхотни хора. Нямам търпение да споделим.

Фотографията ти е хоби? Къде в Майна Town стават най-готините снимки?

Най-хубавите снимки стават в Стария град. Усеща се историята, енергията и като цяло Пловдив.

Къде обичаш да се шляеш? Кои са твоите места в Майна Town?

Любимите ми места в Пловдив са “Галерия 28“, вкъщи и там, където има фестове за храна… И музикалните фестове ги бива.

Еспресо или капучино? Размерът има ли значение? 

Размерът има значение за клиента и спрямо нуждите му предлагаме чашите в два варианта – 110 мл и 220 мл. Cupffee са подходящи за всякакви топли и студени напитки, затова и нашите предпочитания са неутрални. Всичко, което можем да поберем в чашата, ни е любимо. 

На каква максимална и минимална температура издържат чашите ви? За алпинисти и любители на плажа стават ли?

Чашките ни издържат на топли и студени напитки до 85˚C. Подходящи са за всички – и за привържениците на зимните спортове, и за предпочитащите почивките на топли места

РЕКЛАМА