“Maina Vibes” e музикалната пулсация на тепетата. Тук ще ти разкажем за изпълнители, сцени и събития от музикалния ъндърграунд на града.

Майна Town, нямаме проблем!

В подготовката на брой 2 на „Майна Town” eкипът ни излетя извън земната орбита, за да вземе интервю от една пловдивска банда. Да, звучи парадоксално, но те са с двойно гражданство – от Майна Town и от Космоса. Половината от битието си прекарват в онзи магнетичен безкрай, прелъстяващ фантазията на всеки мечтател, а другата половина – в Космоса.

Те са „Керана и Космонавтите“ – музикална експлозия от майни и копнежи.

Събрали са се преди две-три години в  Майна Tawn, но всъщност Майна Town  се е събрал в тях.  Те са музика, густо, експлозия, заедно и айляк – та не е ли това Пловдив? Наред с това те са толкова нахално неконвенционални, че могат да си позволят двама саксофонисти. 

Сигурно вече им е писнало да сравняват музиката им с Големия взрив, затова ние ще счупим клишето – музиката им е като Големия взрив на четири кафета: Керана ти се смее с едното око и с другото те заплашва в различни октави, китарата на Павката се прескача със саксофоните на Преслав и Бобчев, а басът на Ели и барабаните на Митака формират кораба майка, носещ всеобщото им музикално изригване към клетите ти уши… Докато не се укроти и не погълне всички свои ноти, думи и пулс като същинска черна дупка.  Но за миг, само за миг…

Майна Town, нямаме проблем!

РЕКЛАМА