Фондът Innovation Capital е фокусиран в инвестирането и развитието на родни стартъп компании, като предлага финансиране между 25,000 и 1,000,000 евро. Основната цел на Innovation Capital е да подпомага растежа им и да отвори пътя за успешното им интегриране в световната мрежа от иновативни лидери. На фокус ви представяме четири компании, развиващи иновации в сферата на бързооборотните стоки и електронните изделия.

Foody – Спаси добрия вкус!

Sofia2Go е повече от гид в света на вкусните приключения и устойчиви каузи. Sofia2Go стои зад идеята, че има умни начини да правим лесни и устойчиви избори всеки ден.

Така се появи и първото в България уеб приложение за спасяване на храна www.foody.to. Защото foody е човек с афинитет към добрия вкус, който не позволява храната да бъде разхищавана.

Foody е притегателен център за цяла фуди общност! Foody е за любителите на добрия вкус, които намират онлайн вкусни предложения с отстъпка. Foody е доверен партньор на магазини и заведения, който предлага възможност да публикуват неограничено и безплатно и с когото да създават вълнуващ food experience that makes a difference.

Съсобственици и съоснователи на Sofia2Go и Foody са:

Светослава Симеонова, CЕO

Любомир Върбанов, CTO

Eco Vox – Нека заедно да оставим една по-чиста планета за децата си!

Eco Vox е компания, произвеждаща изделия от царевично нишесте за еднократна употреба като алтернатива на пластмасовите изделия от нефт. Основателят на Eco Vox Димитър Александров е горд баща, който иска един по-чист и мирен свят за трите си деца. Това е и основната причина Димитър да се захване с налагането на биоразградимите продукти на “Ековокс” ООД , допринасяйки с това за намаляването на конвенционалните пластмаси за еднократна употреба.

Като възобновяема суровина царевицата e изключително подходяща за производството на изделия за еднократна употреба. Тя е достъпно едногодишно растение, което в светлата част на денонощието конвертира въглероден двуокис в кислород. Изделията, изработени от царевично нишесте, се разпадат до 90 дни, след което се реинтегрират като селскостопански тор.

Основател: Димитър Александров

SCALA – Твоята скала за вкус

“Снак Арт” е българска компания, специализирана в производството на ръчно изработени снаксове. Mисията – да предлага здравословни, уникално вкусни сладки и солени снаксове на клиентите си, води до създаването на бранда Scala.

Основателите на марката вярват, че храната е критичен фактор за здравето и живота на хората, затова продуктите им са изцяло натурални – в тях няма никакви добавени овкусители и консерванти. Всяка съставка се избира с прецизност и мисъл за качеството и полезността.

Резултатът е автентичен вкус на домашно приготвени сладки и соленки, сътворени с грижа, внимание и любов!

Основатели: Калина Иванова и Калоян Иванов

Karavani.bg – Истинската ваканция е сред природата!

Karavani.bg е най-популярната платформа за резервация на каравани, кемпери и бунгала у нас. Целта на създателите ú е да улеснят процеса по избор и запазване на каравана онлайн. По бърз, лесен и сигурен начин собствениците на каравана могат да я отдадат под наем, а хората, които търсят истинската почивка сред природата, да наемат своя летен дом на колела. Екипът на Karavani.bg е на разположение да се погрижи за всичко по пътя към желаната ваканция.

Основателят Николай Неков вярва, че ще вдъхновят повече хора да преоткрият връзката си с природата. Едновременно с това да се насладят пълноценно на времето, прекарано с любимите хора в най-добрите къмпинги в страната при най-добрите условия.

Основател: Николай Неков