В града е жега. Цифром и словом – 40 градуса. Иде ти да хванеш не гората, ами направо водата. Имаш го! И то само на броени минути от твоя град!

Уейкборд – така се казва бягството ти от летния зной и недостига на адреналин.

Танцуваш върху водната повърхност, “здраво“ стъпил на земята (разбирай – борда ти), охлаждан от игривите пръски. Плъзгаш се, въртиш готини трикове… И за твоя радост често се разхлаждаш в язовира, защото си начинаещ.

Уейкбордът е нещо повече от як спорт. Това е начин да вдигнеш оборотите и да тестваш екстремността си, без да заплашваш здравето на другите и своето собствено. А също и да намериш готини хора, да станеш част от уейкборд обществото. А защо не – да прекараш лятото си сред съмишленици, майстори на спорта и готина музика!?

За щастие уейкбордът става все по-възможен за практикуване у нас. Заслуга за това имат  няколко групи ентусиасти, ситуирани в близост до четирите най-големи града в страната.

Нашата мисия е да бъдем алтернатива за всеки, влюбен в спорта.

Wakeboard Alternative e създаден през 2017 г. в София от група приятели уейкбордисти. Наследник е на клуб “Робоборд“, кръстен на единствения засега български професионален състезател по уейкборд – Емил Цолов – Робота.

След като сменя две-три локации, от 2018 г. клубът се “нанася“ в язовир Братушково до Сливница, на 30 км от София. Язовирът разполага с две двупосочни системи за уейкборд, както и парк от уреди във водата, които напълно се вписват в стандартите на световната сцена. Тъй че, ако си от София и региона, заповядай в Wakeboard Alternative!

Амбицията ни е да възродим любовта към спорта, да го направим по-достъпен.

Жени и Божо от Wake Park Welldoers сбъдват мечтата си, датираща от далечната 2009-а година. Съоръжението им днес е първото, изкопано специално за целта в България. Намира се в Калековец на, 15 км от центъра на Пловдив. Разполага с два лифта – Pro line и Rookie line

На 14-и септември Wake Park Welldoers организира първото по рода си състезание Welldoer Of The Year, което ще привлече най-добрите български уейкбордисти. Гарантирани са доста предизвикателно трасе и награден фонд от над 3000 лв. До всички майни – Wake Park Welldoers, място за густо и уейкборд.

Wake Park Burgas вече се радва на голяма популярност и сред чужди туристи и посетители.

Борис Червенков и Янко Симов сбъдват мечтата си и създават Wake Park Burgas. На 15 минути с кола от Бургас, на малко плажче в парк “Росенец“, където сякаш времето е спряло, а залезът те омагьосва и изпраща деня. Добавяме и единствения full size, five towers cable wake park (кабелен влек) в България, на който малки и големи могат да практикуват водни спортове като уейкборд, водни ски и др. А завършекът на тази идилия е плажното барче BONOBO, открито съвсем наскоро. Там ви очакват интересни спортни и музикални събития и добре подбрана плейлиста. Тъй че  Wake Park Burgas, лек!

Мисията ни е да запознаем колкото може повече хора с уейкбординга.

Wakepark Varna e на самия морски бряг, в близост до центъра на морската ни столица. Можеш да отидеш там пеш, с автомобил, с градския транспорт и дори с туристическо влакче.

Създателите на Wakepark Varna мечтаят да посеят зрънцето най-вече у децата, за да има страната ни атлети на световната сцена в този вълнуващ и бързо развиващ се спорт. Wakepark Varna е местенцето за уейкъри във Варна и региона!


РЕКЛАМА: