Градското събитие с номадска душа

Успя ли да се включиш вече?

Re:Bazaar е най-новото събитие с градски дух и номадска душа, създадено в екосистемата на Майна Town! Появи  се почти на шега, но силно и уверено набира верни фенове и посетители, защото природата му е да обединява хора, идеи и смислени инициативи.

Нека се върнем малко назад. Всички знаем колко обичаме нашия град и затова, като хора на думите и действията, решихме да започнем важния разговор за осъзнатото потребление и опазването на средата, в която живеем. Целта ни е да популяризираме устойчиви практики, да насърчаваме повторна употреба и рециклиране на дрехи, книги, плочи, играчки, както и размяна на винтидж, редки находки и колекции.

Мисията на Re:Bazaar е да създаде приятна градска среда за изява и платформа за споделяне на идеи между хора, неправителствени организации и бизнеси, които работят или се интересуват от областта на кръговата икономика и устойчивите практики за опазване на природата. Тук всеки може да намери своето място и да се включи в голямото движение към по-осъзнат и устойчив начин на живот.

Искаме всичко това да стане леко, забавно, почти неусетно и без да даваме непоискани съвети. Без да ставаме твърде сериозни, всички сме наясно, че имаме една планета и е важно да използваме нейните ресурси разумно. Например модната индустрия произвежда 10% от въглеродните емисии в световен мащаб, а например създаването на един бял тишърт и чифт дънки “изпива” 20 хиляди литра вода – от отглеждането на памука, през тъкането на текстила и боядисването. И това е само в сферата на модата — можете да си представите какъв е отпечатъкът на всяка вещ, която купуваме, използваме и бързо изхвърляме.

Нашата цел не е да се депресираме, а да сме част от решението. Именно тук идва идеята за Re:Bazaar – място, където всеки може да допринесе за по-доброто бъдеще на нашата планета. Всичко това върви с бонус точки, защото домът ни също става по-чист и просторен, тъй като нашите вещи бързо си намират нови собственици на Re:Bazaar.

Събитието има номадска душа и един град му е тесен. Първите няколко издания бяха в Пловдив — в центъра, в двора на Университета по хранителни технологии, по време на деня на отворените врати, в най-новия парк на район Западен, но вече имаме покани и от други населени места. Отделно бизнесите и организациите с каузи, които се включват като наши приятели, стават все повече. Така че, ако все още не си се включил, побързай да го направиш. Обмяната на идеи е най-голямата цел на това градско събитие, затова сме убедени, че и ти имаш с какво да допринесеш към него.


РЕКЛАМА: