10 настолни игри

Едно е сигурно – идват дни на жега. А в Mайна Town жегата е като музиката на Борислав Славов в Bаldur’s Gate – величествена и номер едно. Точно като “Гладстон“ номер 1  – мястото, където можете да избягате от жегата.  Тук е прохлада във физическия смисъл на думата, но жега в геймърския! А стане ли напечено, ама хипер напечено, нова порция прохлада идва в чаши. Нарича се бира.

Заповядайте на масата! Тази игра има четири раздавания. Във всяко от тях ви представяме гейминг бранд с марка “бe гe“. Насладете се на порция картови игри – забавни, увлекателни, родни. Печели този, който… абе всички печелим, че тези игри ги има!

Миро от Nastola е един от най-продуктивните създатели на настолни парти игри, като в момента публикува своята 4-та игра “Дупе & Гащи“. В нея целта е да създадете най-забавното меме от текст и картинка и да разплачете другите играчи от смях. Ако търсите забавление за цялото семейство, в играта “На Вуте да му е зле“ ще може да се изпокарате с всички комшии и да им докарате нервна криза с абсурдни ситуации. Настолната игра “Сливи за Смет“ пък спечели на Миро титлата “Най-добър млад предприемач на град Пловдив“. Тя съчетава забавна семейна игра с темата за опазване на околната среда. Ако се кефите на отборни игри на асоциации, “Дръж ми Шапката“ предлага свеж поглед с много допълнителни карти, за да направи всяко преиграване различно и забавно.

Лисиците не са това, което са. Обикновено са много по-лукави, като в първата игра на Лазар “Лукави лисици“ – стратегическа парти игра с карти, в която играчите трябва да премерят хитростта си, да клюкарят и да си правят капани. Втората игра “ЕТНО: Направи шевица“ предава българските традиции по един нов и нестандартен начин. Перфектна е за малки и пораснали деца, които обичат пъзели и конструктори, а целта е да се нареди най-гиздавата, най-пъстрата и най-симетричната шевица, от която и баба да се гордее. А баба се гордее и от рецептите на “Свий сармите“, третата игра на Лазар. Само пазете съставките от гладните мишки, които тършуват из долапа. В тази бърза игра с карти печели най-сръчният готвач, а пък ако липсва някоя съставка, винаги можеш да си “вземеш“ от съседчето.

Готови ли сте за най-дръзката, най-провокативната и най-забавната игра, която разбуни духовете до най-висши инстанции? Ако сте чували за “Карти срещу човечеството“ (Cards against Humanity) и сте се чудили дали няма да е по-весело, ако играта е на български, отговорът е “Да!“. Друго си е, като сред картите има ракия, бургаски батки и айляк, майна! Затова създателите на “Карти срещу българщината“, Мими и Радо, формулират картите по ироничен и сатиричен начин, за да постигнат своята хумористична цел. След 2 издания на основата игра и 6 разширения, хиляди последователи очакват с нетърпение следващото издание, за да се посмеят, докато създават своята собствена българска действителност.

Предстоят допълненията “Карти срещу вагината“, “Карти срещу българщината – Ротационно издание“ и “Карти срещу българщината – Селото срещу града“.

Христо от Boarderia издава първата си игра “Триказка“ през не толкова далечната 2022-ра година. Освен че “Триказка“ е игра на думи, съставена от “трима“ и “приказка“ (познайте за колко човека е?), това е една от малкото съвременни български настолни игри, които постигат световен успех. Вдъхновена от български приказки, митове и легенди, играта предлага страхотни изображения, 3D фигурки на героите и злодеите, пленителна история и различни мисии, които я правят разнообразна и предизвикателна за тримата играчи. Втората игра на Boarderia ще ви вкара в ролята на горд и работлив чифликчия, който с пот и кирка се грижи за своя “Чифтлик: Градежът на село Райково“. Играта е бърза, кооперативна, подходяща за цялото семейство, но определено засукан мустак и вирнат калпак са предимство.

Спечели игра!

Последвай този LINK и пробвай късмета си да спечелиш една от гореизброените 10 игри!

Ти си на ход!


РЕКЛАМА: