Биротерапевтична зона

Това не е рубрика. Това е храм на божеството БИРА. Ако си смирен бирянин или пък жаден за просветление биропоклонник, твоето място е тук.

Нашият гайд Ева!

“Всичко тече, всичко се променя” – това важи за крафт бирите, останалите са с консерванти и дълго не се променят. Не се променя и нашият бирен гайд. Но не заради консерванти, а просто защото тя е незаменима, цветна и с висок градус на експертиза. Тя е нашият крафт водещ, добре охмелена и с цитрусов вайб – Ева от Биротерапия!

Здравейте, майни! Не сме се виждали цели три месеца. Поемам отговорността за това и ще ви компенсирам с по една занаятчийска бира за всеки един от тях. Това са три пенливи истории за страст, дързост и изобретателност.

Не една и две велики идеи са се родили на по бира в бара.

Така е и с Fabric Beer.

Собствениците на небезизвестния бар “Фабрик“, в сърцето на Пловдив, не се задоволяват да предлагат на клиентите си “просто бирата“, която се продава навсякъде. Така се ражда Fabrik Beer! Малка и независима, тя е замислена с идея да произвежда хубава бира от истински суровини, без излишни добавки.

Тяхната светла бира Fabric е вдъхновена от американската революция в пивоварната индустрия, донесла на бирения свят цитрусовите аромати от американските хмелове.

Бранд: FABRIC

Име: Fabric American Pale Ale

Стил: Pale Ale

Малц: Pale и Vienna

Градус: 5

Хмелове: Цитра

Вкус / аромат: Цитруси и тропически плодове с леки нотки на бъз

Суперсила: Става невидима, направо изчезва.

Песен: Подуене блус бенд – Няма бира

Тази богиня е родена от пяната на вълните. Но името й не е Афродита, а Wavebreaker. Усмирила е морето в халба, закичила е екзотични хмелове в косите си. И всеки миг е готова да те подчини с балансираната си горчивина. Нейната суперсилата е #1НЕМИСТИГА.

Създатели на Wavebreaker са симпатягите от пивоварна “Тетрапод” – четирима приятели с дългогодишна страст към домашното пивоварство, вдъхновени от морето и американските хмелове. Само на първия ден от премиерата й жадните биропоклонници погълнали 10 кега Wavebreaker. И това ако не е култ?

Бранд: TETRAPOD

Име: Wavebreaker

Стил: AMERICAN IPA

Малц: Pale Ale, Caramel Munich

Градус: 5,5

Хмелове: Цитра, Мозаик, Азака

Вкус / аромат: Цитрусов аромат и балансирана горчивина

Суперсила: Само една не стига.

Песен: Good Vibrations – Beach Boys

Георги, създателят на бранда, прави първият си опит за варене вкъщи през зимата на 2021-ва година. Реализира първата си джипси варка още същото лято, а към момента е с 5 постоянни етикета. В момента Ша№5 работят по техния tap room с демонстрационен brewhouse и мини пивоварна в рамките на The Holy Smokes Bar.B.Q., до Попа в София. Там, освен че могат да се опитат всичките им налични бири, ще може да се наблюдава и процесът на приготвяне на бирата.

dhNEIPA  е най-актуалната сред рожбите на Ша№5. Тя е по-горчива от повечето модерни New England IPA бири, което я прави доста по-балансирана и по-пивка.

Бранд: Ша№5

Име: ddhNEIPA

Стил: Двойно сухо охмелена NEIPA

Малц: Ечемичен и пшеничен малц

Градус: 6

Хмелове: Американски

Вкус / аромат: По-горчива, плътно тяло и изразени екзотични аромати

Суперсила: Сближава хората.

Песен: Old Heart Falls – Katatonia

 


РЕКЛАМА: