Очаквахме те! Щом вече си в Майна Town, знаеш, че градът гъмжи от история. Но тук няма да си говорим за нея, а за едни други истории. Те са неподвластни на хронологията и съществуват в паралелни светове. Играеш ли? На улица „Гладстон“ има едно тайнствено стълбище. Открий го! Слез! Ние вече сме тук. Ние сме  Cool Down.  Добре дошъл в нашата гейминг рубрика!

 

Щом вече слезе в играта, огледай се и си харесай Вселена. Може би Metroidvania? Или пък някое rougelite предизвикателство? Защо не настолна игра? Ние от COOL DOWN избрахме за теб три български гейминг студиа, създатели на интригуващи светове. Там вече те очакват геймъри от цял свят.

Indie Game

Игра, създадена от независимо студио за видео игри, което не е част от голяма корпорация.

Steam

Платформа за разпространяване на видео игри.

Roguelite

Жанр във видео игрите, в който запазвате част от придобитите предмети и прогрес, след като умрете.

Метроидвания

Жанр във видео игрите, кръстен на класическата игра “Метроид”. 2D платформър, в който виждате героя си отстрани, като преодолявате пъзели и битки.

ARPG

Ролева игра, която освен на историята, набляга и на битки и екшън.

Hack and slash

Жанр, изпълнен с неспирни битки срещу неспирни вълни от чудовища.

The Sixt Hammer

Кой не знае Moo Lander, кой не е чувал за него? Ако по някаква вселенска случайност си пропуснал галактическия пътешественик, който събира мляко от могъщи крави, тогава наваксай с другите им игри. В TankTrouble 3D ще управляваш танк. Мда, и ще стреляш! А в Moo Ball ще играеш футбол, само че с космически кораби и крави.

Характеристики – в момента студиото работи по 3 нови игри, като 2 от тях ще са достъпни на всички платформи за гейминг – PC, iOS, XBOX, PS5, Switch & Mobile.

Realm Archive

Готов ли си да се изправиш срещу Смъртта? Да се сражаваш с армиите й? Пичовете от Realm Archive ти предоставят тази възможност. Те са Indie Game студио от града под тепетата. Втората им игра само за два месеца стана хит сред стриймъри и ютюбъри от цял свят в Steam. Тя е едно спиращо тока roguelite приключение с безалтернативното заглавие Death Must Die.

Характеристики: Играта съчетава най-доброто от ARPG, hacknslash и roguelite жанровете.

Studio Mechka

Легендите били само в книгите ли? Подръж ми бирата и бургера в Cool Down! И бъди Крали Марко, който броди през мрачни гори и порутени замъци и оцелява срещу могъщи противници. Стиска ли ти да влезеш в обувките му и да обуздаеш митичната му сила? Давай! Уникалният стил на анимацията е още един бонус към преживяването.

 

Характеристики: Metroidvania, изпълнена с битки и приключения.


РЕКЛАМА: