Приятели, днес в „По-добре.бг“ ви представяме две изключително смислени инициативи. Те са насочени най-вече към младите, но с реализирането си дават добавена стойност на цялото ни общество. Правят го една идея по-откривателско, една идея по-подкрепящо и една идея по-общество.

Млади изобретатели от целия свят обединявайте се!

Ние от Майна Town вярваме, че във всяко дете дреме по един изобретател. Но ако никой не го събуди, той продължава да си дреме и дори заспива дълбоко.
Дзър-р-р-р! Млад изобретател е насреща. Поръчахте събуждане. Млад изобретател  е иновативна образователна платформа, която има за цел да подготви децата за професиите на бъдещето. От екипа са убедени, че всяко дете има специфичен технологичен талант. Тяхната мисия е да го открият и да го поставят в подходяща технологична среда, така че талантът да се развие.

Иновативна система

За тази цел екипът от преподаватели изобретатели борави с коренно различна от традиционните системи. Тя поставя на фокус детето, не учебното съдържание. Системата е взаимствана от програма за обучение на пилоти изтребители. Такава програма е преминал преди няколко години в САЩ съоснователят на Млад изобретател Константин Недев. Цялото преживяване в образователната платформа е геймифицирано. Децата го възприемат като игра, но зад тази игра е скрито истинско образование. Така те развиват, от една страна, т.нар. твърди умения като креативно и логическо мислене. От друга страна, усъвършенстват меките умения като работа в екип и ораторски способности.

Индивидуален подход

Екип от психолози изследва поведението на децата по време на образователния процес и анализира тенденциите в тяхното развитие. Събирайки данните, те адаптират учебното съдържание специално за всяко дете.

Изобретателство 24/7

Идеята на  Млад изобретател  е да се превърне в основна част от живота на децата, а не да бъде еднократен урок. След занимание в клас с преподавател децата спокойно могат да продължат обучението си вкъщи. Нужни са им само две неща: миникомпютър, който всяко дете получава, както и образователната платформа на Amdaris, с която учениците развиват започнатото в клас.

Добавената стойност

“Най-важното нещо, което променяме у децата, е тяхното консуматорско мислене, така че те да се развиват като изобретатели и новатори, да повярват, че могат да създават технологии и да променят света около себе си“ – споделя Константин Недев, съосновател на  Млад изобретател.


РЕКЛАМА: