Здравей!

Ти може би все още се колебаеш откъде и как да започнеш своята кариерна история, но спокойно – всичко за теб предстои. Знаем, че всеки успех започва с малко смелост и амбиция. Затова те срещаме с четирима млади души, които се осмелиха да грабнат шанса си, кандидатствайки за стаж или стипендия. Тяхното безспирно израстване в АББ се превръща в удовлетворяваща работа и вдъхновяваща история за споделяне.

Твоята АББ история

Започни със стипендия или стаж!

Мечтаеш ли си просто да ходиш на лекции и да учиш, без да се тревожиш за разходите? Това не е химера, а реалност със стипендията на АББ за инженерно образование “Юрген Дорман“:

 • 7700 лв годишно и еднократно плащане през първата година за закупуване на компютър;
 • максимален срок – 5 учебни години;
 • стипендията се потвърждава всяка следваща година на база академичен успех, доход и представяне.
 • От теб се иска просто да си много добър студент, човече! И да кандидатстваш, разбира се!

Симона Колева

Специалност: Бакалавър по инженерен дизайн, Машиностроителен факултет на Технически университет София

Ехо! Аз съм Симона.

В първи курс кандидатствах за стипендията “Юрген Дорман“, но не ме избраха. Това ме мотивира да продължавам да постигам още по-добри резултати и през следващата година бях одобрена! Получих стипендията, което ми даде комфорта да се фокусирам над ученето, и поддържайки отличен успех, завърших като първенец на випуска.После кандидатствах и за летен стаж в АББ България, а след това продължих за постоянно.

Няколко години по-късно съм Специалист комуникации в компанията, но вече на глобално ниво, работя по значими проекти с колеги от целия свят, събития и маркетингови кампании. Разширявам познанията си и не спирам да се предизвиквам!

Предизвиквам те да кандидатстваш и да се присъединиш към нас!

 

Антон Лазарев

Специалност: Машиностроителна техника и технологии, ТУ Пловдив

Аз съм Антон.

Няма да скромнича – и аз спечелих стипендията на фондация “Юрген Дорман”.

По-късно изкарах стаж в АББ като оператор на щанцова машина. Но машината бях аз – станах Производствен инженер, а след още 2 години – Ръководител на производствено звено!

В работата си осъзнах, че ми харесва да разработвам и управлявам проекти. Отговорен съм за няколко премествания на производствени линии от други държави в АББ България. И ето ме днес – Ръководител на проекти, Специалист по непрекъснато подобрение, като обучавам и колегите си на Lean практики.

Това е моята история на успеха в АББ. И твоята чака да бъде написана!

Започни своята АББ история!

Кандидатствай за стипендия към АББ фондацията “Юрген Дорман” тук. 

Готов ли си да се развиваш и да дадеш старт на твоята история? АББ ти предлага летни стажантски програми, с които да стартираш развитието си като специалист.  Да, те са летни, но ако си добър, могат да се превърнат и в постоянни:

 • Продължителност от 3-6 месеца;
 • Подходящи за студенти от първи или по-горен курс в техническа или икономическа специалност;
 • Заплащане по време на стажа;
 • Месечни ваучери за храна;
 • Допълнително здравно осигуряване;
 • Ментор от АББ;
 • Осигурен транспорт;
 • Онлайн курс по английски език;
 • Спортна карта на атрактивна цена.

 

Ерсин, Мартина и много други вече осъществиха своя стаж в АББ. Твой ред е!

Ерсин Сюлейман

Специалност: Електроника, ТУ Пловдив

Хей! 

Аз научих за стажа в АББ като студент в ТУ. Започнах в отдел “Качество“, а после – в едно от производствата за електрически табла.

После завърших университета и ето ме за постоянно като инженер производство. Работата и възможностите за развитие ме мотивираха да подобрявам представянето си и след година и половина ме повишиха в Началник смяна, а след още две – Ръководител  звено. На тази позиция мисията ми е да координирам екипа си, за да постигаме целите на производството всеки месец и да мотивирам служителите да постигат винаги по-добри резултати.

Това е моята история. Сега ти си на ход!

 

Мартина Филипова

Специалност: Дизайн и печатни комуникации, ТУ Пловдив

Аз съм Мартина.

Mоята история в АББ България започна през 2023 г. като стажант в отдел “Комуникации”. Тогава излязох от зоната си на комфорт и кандидатствах за стажантската програма. Благодарение на програмата и опциите, които тя дава, имам възможността както да надграждам себе си личностно, така и да се развивам професионално. А днес, година по-късно, продължавам развитието си и работя по вътрешен глобален проект като част от отдел “Комуникации“.

Вдъхнови ли те моята история? Ела и напиши своята.

Ти управляваш своето бъдеще. Кандидатствай за стаж в АББ и се превърни в мотиватор за следващите поколения!

Кандидатствай за стаж в АББ тук!

 


РЕКЛАМА: