ЗЕЛЕНО МАЙНА е нашата еко стая. Тук ще ехтят гласовете и делата на всички сърцати и изобретателни природозащитници, както и на тези, чиято мисия е здравословният живот и осъзнатото гражданско общество.

Зеленият пулс на Пловдив

Внимание! До всички млади и зелени майни, всички пораснали и зелени майни, всички възрастни и зелени майни…

Стартира Re:Bazaar – зеленият базар на Пловдив!

Нулеви отпадъци

Фокусът на пилотното издание на Re:Bazaar е темата НУЛЕВИ ОТПАДЪЦИ. То е посветено на световния ден на рециклирането през март. Ще се проведе на 23-и март* в сърцето на Пловдив, на улица “Д-р Вълкович“, в участъка от Главната до ул. “Отец Паисий“.

Основната цел на RE:Bazaar е да популяризира устойчивото потребление и да покаже, че всяка вещ може да има втори живот. Представете си среда, в която хора в готина и лежерна атмосфера могат да се обучават и вдъхновяват един друг по теми като “кръгова икономика“ и “опазване на околната среда“! Това е RE:Bazaar.

Базарът

А най-якото е, че в Re:Bazaar има RE, от рециклирам, но има и базар! Да, базар за употребявани вещи. На него участниците ще могат да продават, купуват или разменят своите дрехи, книги, играчки и домакински уреди втора ръка. Защото Re:Bazaar ни подтиква да използваме готините и ценни вещи още веднъж и така да намалим отпадъците.

Игрите

Развлечението на RE:Bazaar е гарантирано и чрез забавни и образователни игри. Те са проектирани така, че да показват как материалите могат да се използват повторно и рециклират, за да създадат нови продукти, намалявайки отпадъците и спестявайки ресурси.

Зеленият бизнес

RE:Bazaar ще приеме и своите зелени бизнес гости! Водещи компании и стартъпи ще представят иновативните си зелени решения, продукти и услуги. С това ще вдъхновят други организации, както и жителите на града да приемат устойчиви практики в своята дейност.

Зелен гост

На всяко събитие от поредицата RE:Bazaar ще бъде поканен специален Зелен гост – неправителствена организация, активно ангажирана с опазването на околната среда. Това ще изгради мост между експертите и гражданите майни и ще позволи на хората да станат активни участници в екологичния пулс на града.

Стани част от зеления пулс на Пловдив!

 

*Очаквайте следващото издание на 26-и април, в двора на УХТ Пловдив.

 

 


РЕКЛАМА: