Това не е рубрика. Това е храм на божеството БИРА. Ако си смирен бирянин или пък жаден за просветление биропоклонник, твоето мястото е тук!

Биротерапевтична зона

Нашият гайд Ева!

Време е да те оставим в ръцете на нашия вещ биротерапевт – Ева! Тя знае всичко за бирите. И нещо повече – в двата й магазина с бранда „Биротерапия“ Ева терапира с над 400 вида бири. Така че тя има бира за всяко настроение и за всяка болежка! Да видим какво ни е приготвила за днес!

“Здравейте, майни! След трите джипси бири от миналия брой днес съм ви изстудила още три крафт вълшебства. Техните създатели обаче се вихрят в собствени пивоварни. Мечтаят смело, експериментират с въображение и създават експлозия от вкусове, която искам да споделя с вас.”

Hills Brewery са авторите на Urban Moma – бирата на Майна Town!

Хилсовете умело смесват класическите традиции на българското и немското майсторство с иновативни техники за пивоварство. И заявката им е красноречива – след среброто от Brussels Beer Challenge гонят златото. А Urban Moma, макар и направена по Reinheitsgebot, идва от бъдещето на занаятчийската бира. Отличава се със смели сортове хмел, които превръщат пиенето на бира в наситено с блаженство изживяване.

Те са MetalHead, защото всички са металхедс и всичко, което правят, е свързано с взимане на смахнати, но успешни решения. Имат си пивоварна и супер кефещ тапруум в парк “Минерални бани” в Бургас, чуек!

Мечтата им е да правят все по-откачени бири. Такъв е проектът им BARLEYIWNE! Това е серия от 3 бири с една основа, но завършени по различен начин. Бира със сушени фурми и смокини, киснати в Ruby Port, мадагаскарска ванилия и цейлонска канела. Бира с кайсии, накиснати в тъмен ром, и зърна от тонка. А,  да – и с 14% алкохолно съдържание. Плюс – 500 литра от базовата бира ще отлежава години в бъчви от Марсалса.

MetalHead верно са откачени!

 

Пичовете от София БРЮ са изминали целия път от плахите опити в тенджери и канчета до професионалните варки в новата им пивоварна. Те вярват, че бирата, която създават, е не просто бира, а състояние на духа, ума и тялото.

А ROCKET SCIENCE е най-новото им пиво. Официално „изстреляно“ през 2021 година, то стъпва смело на пазара и още по-смело експериментира с възможностите си. Вариацията NEW ENGLAND IPA е флагман за отминалия сезон и в очакване на новата си, още по-добра версия. А отличителната черта на ROCKET SCIENCE е невероятният  “калиграфски“ почерк на главния пивовар на София БРЮ. Наздраве!

Знаете ли че:

  • Най-скъпото известно пиво е на шотландската пивоварна BREWDOG – The end of history, което струва 765 $ за 330 мл. В тази статистика не е включен Арабският свят.
  • Хмелът и марихуаната са братовчеди от едно растително семейство. Хмелът има пол. Само женските растения образуват шишарки, които се използват в пивоварството.


РЕКЛАМА: