13 April, 2022

130 години от първия полет с балон над град Пловдив

Да полетиш е магия! Технически университет-София, филиал Пловдив и специалност “Авиационна техника и технологии“ ни канят да я споделим на изложба, с която се отбелязват 130 години от първия полет с балон над град Пловдив и началото на въздухоплаването в България!

Полетът е осъществен пред гостите на Първото световно земеделско-промишлено изложение в град Пловдив през 1892 г. и е изпълнен от територията на Цар Симеонова градина, от френския въздухоплавател Йожен Годар.

Изложбата може да бъде видяна от 6-ти до 17-ти април (включително) в пространството около фонтана на Деметра в Цар Симеоновата градина. Тя е осъществена с материали, любезно предоставени, от фонда на Народна библиотека “Иван Вазов“ в Пловдив, с художеството оформление и дизайн на Златка Бръшкова и Георги Райнов, студенти във Филиала, и с подкрепата на Община Пловдив и Латекоер – България.

Предвидени са още информационно събитие и демонстрационен полет на балон (при хубаво време) над Цар Симеоновата градина, които ще се проведат в петък, 15-ти април, и са по случай Международния ден на авиацията и космонавтиката.

Повече информация за събитията: тук и там.

Заповядайте!

РЕКЛАМА

НАШИТЕ СПИСАНИЯ

БРОЙ 03

декември 2021

В  този брой: ще намерили формулата на Айляка Илон Мъск, в Столипиново?

БРОЙ 02

септември 2021

Тук ще прочетете историята за Съединението Freestyle и за неговите организатори!

БРОЙ 01

юни 2021

В изданието: първо място от Комикс конкурса за авторска история – комиксът “Светлина”.