8 March, 2022

София Филм Фест в Пловдив 2022

Вълнения и пуканки (по желание) очакват всички киномани под тепетата с откриването на 17-ия София Филм Фест в Пловдив! От 17-ти до 27-ми март София Филм Фест ще представи специална селекция от фестивални хитове с любезното домакинство на Кино клуб Пловдив и Lucky Дом на кинотоСофия Филм Фест в Пловдив е част от Календара на културните събития в града и се организира със съдействието на Община Пловдив.

Началото е с едно извънредно и предпремиерно за България събитие-на 9-ти март, за първи път у нас ще бъде прожектиран най-новият филм на сръбския режисьор Душан Милич “МРАК”. Неговият автор лично ще представи копродукцията между Сърбия, Дания, България, Италия и Гърция, превърнала се във въздействащ психологически трилър, посветен на последиците от войната в Косово.

 На 17-ти март специални гости в Пловдив ще бъдат режисьорът Драгоевич и Биляна Първанович, които лично ще представят филма “Небеса” („Heavens Above“) пред зрителите на Lucky – Дом на киното.

На 18-ти март пък ще е международната премиера на “Януари”-дебютният игрален филм на майстора-документалист Андрей Паунов, вдъхновен от едноименната пиеса на Йордан Радичков.

Останалите заглавия от програмата може да намерите в страницата на събитието: цък

Изгасяме светлините и ви пожелаваме приятно гледане!

РЕКЛАМА

НАШИТЕ СПИСАНИЯ

БРОЙ 03

декември 2021

В  този брой: ще намерили формулата на Айляка Илон Мъск, в Столипиново?

БРОЙ 02

септември 2021

Тук ще прочетете историята за Съединението Freestyle и за неговите организатори!

БРОЙ 01

юни 2021

В изданието: първо място от Комикс конкурса за авторска история – комиксът “Светлина”.