22 March, 2022

Литературен фестивал “ПЛОВДИВ ЧЕТЕ”

След киноманите идва ред и на книгоманите-литературният фестивал “Пловдив чете“ започна своето двадесето издание през месец март! Програмата стартира с много инициативи, целящи да насърчат четенето на нова съвременна литература сред деца и младежи. В месеците март, април, май и юни на 2022 година “МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ“ ще среща писатели, художници, преводачи и хора със специално отношение към книгите с деца и младежи от Пловдив и региона. Събитията се организират в партньорство с Народна библиотека “Иван Вазов“, ИК Жанет 45, Фондация “Пловдив 2019”, образователни институции, училищни библиотеки, читалища и др. “Аз чета“ и “Детски книги“ са медийни партньори на инициативата. Целта на тези срещи е да се създаде среда, интерес и любопитство за активно общуване с книгите и техните създатели.

До 31-ви март “Пловдив чете“ 2022 приема предложения от организации, институции и физически лица за участие със събития в културната програма на фестивала. За повече информация: цък.

Друг начин да се включиш активно в подготовката и реализирането на фестивала е да станеш доброволец, което можеш да направиш тук и тук

Фестивалните дни на “Пловдив чете“, както и Алея на книгата предстоят през месец юни, но за това ще те информираме, когато му дойде времето! А дотогава ти пожелаваме вълнуващо и магично четене!

РЕКЛАМА

НАШИТЕ СПИСАНИЯ

БРОЙ 03

декември 2021

В  този брой: ще намерили формулата на Айляка Илон Мъск, в Столипиново?

БРОЙ 02

септември 2021

Тук ще прочетете историята за Съединението Freestyle и за неговите организатори!

БРОЙ 01

юни 2021

В изданието: първо място от Комикс конкурса за авторска история – комиксът “Светлина”.