13 February, 2022

Кадър на пловдивския фотограф Минко Михайлов спечели Националната награда на Световните награди за фотография на Sony 2022


/// MADE IN MАЙН TOWN

Световната фотографска организация и Sony България обявиха пловдивския фотограф Минко Михайлов като българския носител на Националната награда на Световните награди за фотография на Sony 2022.

Националните награди са съвместна инициатива на Световната фотографска организация и Sony , която цели да подпомогне местните фотографски общества по целия свят. 61 държави участваха в тазгодишното издание. В състезанието за Световните награди за фотография на Sony 2022 се включиха над 340 000 изображения от 211 местности и над 170 000 изображения в свободния конкурс (от него се избират победителите на национално ниво).

Минко Михайлов, чиито фотографии печелят награди на множество фотографски конкурси в цял свят,  беше анонимно избран от независимо жури за снимката си “FOGGY MORNING“, с която се състезава в категория „Лайфстайл“ в свободния конкурс. Кадърът изобразява мъглива сутрин край Гребния канал в град Пловдив.

За друг вълнуващ кадър от Гребния канал , Минко Михайлов бе удостоен и с “Наградата на Община Пловдив“ на последния Международен фотосалон Пловдив 2021.

Красиви фотографии и пейзажи от родния Пловдив, заснети от Минко Михайлов, можете да видите в изложба, експонирана на ет.2 в Дома на културата “Борис Христов“.

РЕКЛАМА

НАШИТЕ СПИСАНИЯ

БРОЙ 03

декември 2021

В  този брой: ще намерили формулата на Айляка Илон Мъск, в Столипиново?

БРОЙ 02

септември 2021

Тук ще прочетете историята за Съединението Freestyle и за неговите организатори!

БРОЙ 01

юни 2021

В изданието: първо място от Комикс конкурса за авторска история – комиксът “Светлина”.