31 January, 2022

Историята на пловдивския театър възкръсва в 3D формат

/// MADE IN MАЙН TOWN

Дизайнерите от студио „Апартамент 101” Олимпия Желязкова, Емил Желязков и Георги Мухчиев работят по визията на музей в Драмата.

Идеята се реализира за Драматичен театър “Н. О. Масалитинов“, а поводът е 140-годишнината на културната институция под тепетата. Средствата идват от дарение на фондация „Балкански културен форум“. Подобни музеи и експозиции има на много места по света. Концепцията обединява информацията от историята на театъра през годините. Тя се „позиционира“ чрез модерните средства на виртуалната реалност. С тях дизайнерите възстановят първата зала на театъра и показват на посетителите историята, актьорския състав и тайните на раждането на един спектакъл.

“Слагайки очила чрез VR-технология искаме да дадем възможност на хората да се пренесат назад във времето и да седнат на седалката на стария театър. А може би и да погледат някое представление на сцената му.“- споделят създателите на проекта.

В музея ще може да се види и реквизит от сегашни или предишни представления, а зрителят ще се запознае с живота зад сцената.

РЕКЛАМА

НАШИТЕ СПИСАНИЯ

БРОЙ 03

декември 2021

В  този брой: ще намерили формулата на Айляка Илон Мъск, в Столипиново?

БРОЙ 02

септември 2021

Тук ще прочетете историята за Съединението Freestyle и за неговите организатори!

БРОЙ 01

юни 2021

В изданието: първо място от Комикс конкурса за авторска история – комиксът “Светлина”.