“Plovdiv Fantasy Club“ е нашето “Хиляда и една нощ“. Тук те очакват комикси и забавни истории от приказния свят на Майна Town.

Илон Мъск в Столипиново e цивилизационен сблъсък. За хуливудските сценаристи това е една класическа “fish out of water” ситуация. А за нас – гаранция за културен обмен, при който и двете страни ще се обогатят –  едната материално, а другата емпирично. 

Насладете се на една от знаковите истории от книгата “Пловдив Fantasy Пътеводител“ – “Илон Мъск в мах‘лата“!

Tодор Карагяуров

Писането ме откри сравнително късно в живота. Бях някъде около двайсетгодишен, когато се одързостих да създавам светове върху белия лист. Явно съм наваксал сравнително бързо, защото няколко години по-късно вече следвах специалност “Драматургия“ в НАТФИЗ. От завършването си до ден днешен работя като телевизионен сценарист. Това е и основната ми професия, а комиксите ме сполетяха преди няколко години, когато участвах в създаването на “Пловдив Fantasy Пътеводител“. 

Оттогава имам честта да бъда автор и сценарист във всяко издание на “5 за 4“ , сред които са комикс книгите “Пловдив Fantasy Пътеводител“, “Пловдив Fantasy История“ , както и комикс списанията “Майна Town” и “София Fantasy”

Докато работехме по “Пловдив Fantasy Пътеводител“, с колегите решихме да поканим Илон Мъск в Майна Town. Все пак какво по-естествено от това човекът, който отдавна чопли по най-ефективния електрически двигател, да почопли малко семки в Майна Town? 

Обаче се чудехме къде точно да го заведем. Държахме истински да впечатлим човека, който се кани да завладее Космоса. 

Проучихме как е възникнал квартал “Столипиново“ през далечната 1889 година. Отначало там са пратени шепа заселници, които никога повече не се връщат по родните места.  После, с много усилия, лишения и иновативни технологични решения, те създали цяла колония, която днес наброява около 40 000 души, голяма част от които всяка година се преселват на естествения спътник на “Столипиново“ – Дортмунд. И какво излиза? Идеята за колонизиране на Марс е копи пейст на възникването на “Столипиново“!

Затова решихме следното: Ще изпратим Мъск в “Столипиново“ – да зареди малко батериите.

Така се роди “Илон Мъкс в мах‘лата“.

Йордан Терзийски

Обичам да прескачам от една сфера на визуалните изкуства в друга и това ми помага да поддържам известна свежест и чистота в изображенията. Някак си ми идва твърде скучно и монотонно да се забия в определена техника и жанр, в които вероятността да се забуксува в един момент е твърде голяма. В този ред на мисли комиксите оказаха голяма тежест в посоката ми на развитие като художник.

Не знам за колегите от Майна Town, но определено този сюжет ми е един от любимите, които са излезли на бял свят. Този социален и провокиращ сблъсък между Илон Мъск и най-голямото гето в Европата, придружен с хумор и мистичност, може само да гали окото на наблюдаващия ярката колизия.

Като допълнение, държа да подчертая, че е огромно удоволствие за един илюстратор да работи върху колоритен и оригинален текст като „Илон Мъкс в мах‘лата“.

РЕКЛАМА