“Made in Maina Town“ е мястото, където ще ти напомняме, че майните, освен древни и вечни, са и доста креативни. 

“Да хапнем по чашка кафе“ е модерна майна покана за пиене на кафе. Може да се практикува на пейка, тепе, в кола, кино и дори на сбирка на екоактивисти, защото чашката е биоразградима, но по-добре просто да се изяде – вкууусна е!

Nice to eat you!

А еко изненадата продължава – не само Cupffee чашката се грижи за природата, това прави и целият производствен процес, чрез който е създадена, като освен хрупкави чаши генерира единствено пара и аромат на прясно изпечени бисквитки. Истинска магия!  

Можем с чиста съвест да хрускаме Cupffee благодарение на Мирослав Запрянов, основател и изпълнителен директор на компанията. Той ще ни разкаже повече за пътя от вдъхновението до изграждането на автоматизирана производствена линия, материализираща ядливи чаши за стотици клиенти по света.

Кога и как се роди идеята за създаване на ядливи чаши и трябва ли да си гладен, за да създадеш такъв продукт?

Идеята за Cupffee бе генерирана от нуждата от промяна в глобален мащаб и заместване на пластмасовите опаковки с алтернативни решения. През 2014 г.  започна нейната реализация.

Такъв продукт не се мисли на гладно. Напротив! Зад създаването му стои много амбиция, труд, упоритост. Трудно е да обърнем представите на много хора с изградени навици и закостеняло мислене. 

Кое беше първо – екологичното или вкусното решение?

Всичко започна от екологичното… Вкусното дойде впоследствие. Когато знаеш, че тонове пластмаса се изхвърлят всеки ден, и имаш отношение към природата, ти идват добри идеи.

Къде създадохте първата си чаша? Как стартирахте производството си?

Първата чаша излезе от домашната ни фурна. Разбира се, имаше многобройни опити, докато се появи това, което искахме да видим. Започнахме с малко производство – 3-ма човека си деляха 36 квадратни метра.

Опишете етапите на създаване на Cupffee – от първата до последната троха.

Чашите се произвеждат изцяло от натурални и екологично чисти суровини – предимно зърнени продукти. Технологията на производство е специфична и патентована. Всичко се следи внимателно от производствените мениджъри и технолози. 

След постъпване и съхранение на суровините идва етапът на дозирането им към двете производствени линии, които са специално проектирани и разработени за нашето производство. 

Всеки продукт минава качествен контрол и продължава към процеса по пакетиране, складиране и експедиране на готовата продукция.

От какви съставки са направени Cupffee  и има ли риск да си изядеш пръстите?

Cupffee е ядлива, биоразградима чаша с уникални характеристики. Създадена е от 100 % натурални съставки при 100% екологичен производствен процес. След 14 дни няма и следа от чашата, ако не сме я изконсумирали. А това е рядкост, защото Cupffee е вкусна, здравословна и идеална за закуска!

За фитнес и здравословни маниаци стават ли чашките, знаете, че броенето на калории е модерно?

Чашата е напълно чист продукт, без ГМО, изкуствени оцветители, подсладители или консерванти. Освен това Cupffee е 100% веган! Калориите в продуктите са сведени до здравословния минимум и са напълно диетични. 

 

Еспресо или капучино? Размерът има ли значение? 

Размерът има значение за клиента и спрямо нуждите му предлагаме чашите в два варианта – 110 мл и 220 мл. Cupffee са подходящи за всякакви топли и студени напитки, затова и нашите предпочитания са неутрални. Всичко, което можем да поберем в чашата, ни е любимо. 

На каква максимална и минимална температура издържат чашите ви? За алпинисти и любители на плажа стават ли?

Чашките ни издържат на топли и студени напитки до 85˚C. Подходящи са за всички – и за привържениците на зимните спортове, и за предпочитащите почивките на топли места

Къде може да открием Cupffee по света и у нас? 

Изградихме силна дистрибуторска мрежа. Cupffee продава на 6 континента, вече в над 40 държави. В България продуктът ни се предлага в търговската мрежа на Lidl.

Защо избрахте Майна Town като локация на вашата фабрика?

Пловдив има стратегическа локация. Намира се на кръстопът на главни пътни артерии на Европа и Азия. В индустриалната зона на Пловдив и чужди и местни инвеститори развиват своите бизнеси. 

Разбира се, че има и още една причина – Пловдив е родният ми град.

РЕКЛАМА