“Лицата на Майна Town” не е рубрика. Това е пантеонът на всички майни, които ни вдъхновяват.

Във второто издание на ”Лицата на Майна Town” ще ви срещнем с една майна, която няма нужда от представяне. Той е най-популярният влогър в родината. Хората, следващи канала му, са около три пъти повече от населението на Пловдив, или милион и сто хиляди събскрайбъри. Разбира се, говорим за Слави от “The Clashers”. Съвсем скоро той пусна новата си книга „50 Невероятни загадки“, а сега ще разкрие пред нас няколко невероятно интересни факта за себе си, както и топ мистерия на Майна Town.

Здравей, какви са твоите суперсили?

Привет, за съжаление не каквито си представях като малък – да летя и да вдигам коли. С годините развих една не толкова интересна суперсила, която обаче ми помага много – супер организация и менажиране на времето.

Помниш ли първия си влог? Разкажи ни за него!

Помня първия си НЕ публичен влог, който снимахме просто как карахме джетове по родното Черноморие. Един ден реших да събера тези кадри във видео за спомен и така открих, че нещо в заснемането и видеообработката ме грабна.

Как се подготвяш преди снимки? Медитираш ли? Или имаш талисман, който ти носи успех?

Натискам едно копче за осветлението, още няколко за запис на звук и картина и започвам. А, да, замалко да забравя, минавам през огледалото все пак да се приведа в някакъв вид.

Колко време ти отнема да подготвиш и запишеш едно десетминутно видео? Кой етап е най-сложен?

От началото до края – около 4 дни. Ден-два за сценарий, най-трудното, след това заснемане и събиране на кадри – още ден. Обработката е около 2 дни. 

От кого си се учил? Имаш ли любими влогъри?

Аз гледам предимно чужди тек влогъри, от които се информирам за най-новата техника и начини за заснемане. Това си ми е страст. Камери, дронове, микрофони, каквото се сетите за целия процес на заснемане.

Как избираш новите теми за влога си? Какво те вдъхновява? Обясни ни процеса!

Чета много книги, ровя се дълбоко във всякакви сайтове, наблюдавам коментарите, вдъхновение има отвсякъде, стига човек да го види. Например снощи писах сценарий на тема 50 факта за Египет и ми стана много интересно как е звучал древноегипетският език. След това се зачудих за шумерски, латински и така се роди идеята да направя видеото по тази тема.

Имаш няколко много успешни книги зад гърба си. Колко време ти отнема написването на една книга? Много ли е различен процесът спрямо работата по влога?

Всяка една от книгите ми е отнемала около година, почти всеки ден по няколко часа работа. Определено е много по-различно от видеата, но лист хартия дава много повече свобода. В YouTube ограниченията и цензурата се трупат с всеки изминал ден.

Какво прави Слави, докато не работи по ново видео или книга?

Обожавам да прекарвам време с малката ни дъщеря, която е на 3 години и е супер забавна. Разтоварва ме повече от всеки филм, сериал или видеоигра. Осъзнавам, че доста време прекарвам в офиса и гледам всяка една свободна секунда да съм в нейната компания. Иначе харесвам походи сред природата, планини, главно далеч от тълпи и шум.

Хиляди хора коментират видеата ти. Би ли споделил някой забавен коментар, който те е усмихнал?

Наскоро ми писа приятел, който сподели, че е посетил село Лисиците, за което съм правил видео. Каза ми, че останалите 30-ина жители на селото се виждат в чудо. Всеки уикенд там имало по 200-300 човека туристи, които изкупували всичко от местните хора и те не могли да смогнат с продукцията си – мляко, сирене, кашкавал, сушени плодове, всичко. Радват се много, че селото им живна и имат парички да изкарват зимата. Даже ми били приготвили подаръци, ако се върна.

Кои са топ 3 любимите ти места в Майна Town?

Тепето над Стария град, парка в центъра и Гребната база. Айде и един #bonus – Младежкия хълм.

БОНУС ВЪПРОСИ

Какво от бъдещето те плаши?

Плаши ме напредъкът на изкуствения интелект и как в стремежа си компаниите да са първи, го развиват безконтролно. Вярвам, че ако не се въведе скоро някакъв лимит или контрол, сценарият на “Терминатор” е неизбежен.

Коя е топ мистерията на Майна Town?

Определено твърдението, че под града ни има тунели, които са използвани от траките и цивилизациите преди тях. Всеки път, като се разхождам по тепетата, се оглеждам и тайничко се надявам да открия входа към тях.

РЕКЛАМА